Over Anneloes

Ik ben Anneloes Prinsen en ik ben 25 jaar en zit in mijn laatste jaar van mijn opleiding Master Animal Sciences; specialisation Animal Nutrition. Bij deze opleiding word je opgeleid tot voedingsspecialist voor dieren waarbij je een keuze maakt in welke diersoort of diersoorten je jezelf gaat specialiseren. Ik heb gekozen voor hond en paard omdat ik zie dat er bij deze gezelschapsdieren veel problemen zijn en mensen vaak verdrinken in de hoeveelheid informatie en mogelijkheden voor hun dier.

Vanaf jonge leeftijd ben ik opgegroeid met dieren. Konijnen, cavia’s, ratten, muizen, hamster en later ook honden, kippen, schapen, geiten, een kat en sinds 7 jaar eerst één en later meerdere paarden.

De eigen dieren zijn voor mij de druppel geweest om te kiezen voor deze specialisatie. Wij hebben thuis eigenlijk altijd dieren gehad en ondertussen al bijna 10 jaar honden, het zijn er nu 4 en we hebben veel verbetering gezien door het veranderen van voer. We hebben ook meerdere paarden waar de verbetering groot is geweest.

Kleine Boris is een kruising Schnauzer x Maltezer. Vanaf 3 jaar heeft hij ernstig last van allergieën en intoleranties, maar hij verdraagt eigenlijk geen prednison. Door zijn voeding aan te passen en hem met puur-druppels te ondersteunen, is hij nu 9 jaar en heeft hij zelden prednison nodig, in plaats van dagelijks een half tablet omdat hij zichzelf binnen minuten tot bloedens toe bijt.

Bij Echt Waar, onze Groninger, is er op allerlei fronten te zien geweest wat voeding kan bewerkstelligen, maar de grootste verandering was nog wel zijn hoeven. Zijn hoeven waren zacht, slecht van kwaliteit, scheef en groeiden nauwelijks. Sinds zijn voeding is aangepast is de hoefwand millimeters dikker geworden, groeien ze recht, zijn ze harder en zeker sinds ik ook biotine bijvoer, groeien ze zeer hard. In 10 maanden tijd is de volledige hoefwand vervangen, in plaats van de gebruikelijk 12 maanden. Verder is hij goed op gewicht gekomen, is zijn vacht van dof en raar naar glad en glanzend gegaan, staan zijn ogen weer levenderig en heeft hij, ondanks dat hij sinds hij van mij is niet langer getraind wordt, gigantisch spieren opgebouwd.