Ervaringen

Turbo, de jaarling met wormen.

Ondanks bijvoeren en ontwormen was het misgegaan en onder zijn dikke wintervacht was Turbo zeer mager geworden bleek toen hij niet meer zelfstandig overeind kon komen. De eigenaresse heeft om hulp gevraagd en in samenspraak met de dierenarts zijn we aan de slag gegaan om Turbo weer gezond te maken. En dat is gelukt!

“Het gaat erg goed met Turbo, de dierenarts is nog enkele keren op bezoek geweest om de ontworming 3x te herhalen en nog wat anabole steroïden te geven. De laatste keer zei hij dat hij vond dat Turbo er spectaculair op vooruit gegaan was.

Ik geef ook nog steeds dezelfde hoeveelheden voer en overdag staan de pony’s weer samen op de wei. Turbo begint de andere zelfs uit te dagen, al blijft hij wel enorm onderdanig.

Maar ik ben enorm blij met de vooruitgang, ik heb echt even gedacht dat hij het niet zou halen! Hij is wel nog steeds mager, maar als je over zijn buik wrijft voel je zijn ribben niet meer duidelijk.”

Henshem en Umbro, optimaliseren

Henshem en Umbro hadden geen noemenswaardige problemen, maar de eigenaresse had wel het gevoel dat het beter kon. En dus ben ik ingeschakeld en met resultaat.

Umbro is topfit na de toevoeging van de supplementen. Hij loopt makkelijker door zijn lijf. Een dag niet trainen is bijna onmogelijk want hij stuitert zijn box uit.

Henshem is nog beter op gewicht en doet zijn ‘werk’ ook een stuk makkelijker sinds zijn voer aangepast is.

Teun, het trekpaard met een groot probleem

Het paard dat mij altijd bij zal blijven, Teuntje…

Afgelopen december stortte mijn trekpaard genaamd Teuntje van 3 jaar in eens in elkaar en vanaf dat moment ging het alleen maar slechter. Hij viel ook daarbij heel erg af. De winters hiervoor viel hij ook behoorlijk wat af, maar dit jaar was extreem.

Na dat Teuntje instortte is direct de dierenarts gekomen. Er is bloed afgenomen en al snel bleek duidelijk dat hij onder andere bloedarmoede heeft en een heftige bloedwormeninfectie.

Hij was echter zo dun geworden dat we niks aan zijn bloedwormen konden doen, want die behandeling zou hij niet overleven. Er was namelijk waarschijnlijk sprake van resistentie en hierdoor moest hij een afwijkende kuur krijgen.

Ondertussen was ik met Mizora’s voedingsadvies in contact gekomen en zij heeft naar aanleiding van zijn bloedonderzoek en een vragenlijst een voedingsplan op maat opgesteld die ook aan mijn eisen voldeden en hij kwam eindelijk aan!

Dat aankomen ging best snel, waardoor hij ondertussen ook behandeld kon worden tegen de bloedwormen. Hij wordt nog steeds behandeld voor zijn bloedarmoede en de rest.

De dierenarts heeft meerdere malen herhaald dat als Teuntje niet aan was gaan komen, hij het echt niet had overleefd. Nu is die zelfs op gewicht, waarmee dit de eerste winter wordt waarbij hij gezond het voorjaar tegemoet gaat. Ook is hij zelfs  weer begonnen met groeien.

Ik kan Mizora’s voedingsadvies niet genoeg bedanken hiervoor en raad het iedereen aan die een hond of paard heeft voor voedingadvies.